Pages

6 Ocak 2012 Cuma

Çocuklara Yeterince Zaman Ayırıyormuyuz?

       Çocukları oyalamak onları belli etmeselerde etkiliyor. Hayat telaşı, günün yorgunluğu ve birçok nedenle çocuklarla zaman geçirmeyi unutuyoruz ve ya erteliyoruz. Yerine başka şeyler koyup unutturmaya çalışıyoruz. Çocuklar gerçekten unutuyor mu sizce?
       Hayır. Hiçbir zaman unutmuyorlar. Onlar hep o günü bekliyorlar. Evde annesiyle oyun oynamayı, babasıyla lunaparka gitmeyi, hayvanat bahçesini gezmeyi ve daha aklıma gelmeyen birçok şey... Yolculuk ederken bile ''Daha ne kadar kaldı'' diye soran çocuğa bile az kaldı, gelicez şimdi, gidince çikolata alıcam diyerek oyalamaya çalışıyoruz. Ona gerçeği söylemek zor değil ve ısrarcı olmaması için bunu yapmak gerekiyor. Çocuklar hayatımızın her anında olmalı ve onlarıda bu durumlara alıştırmalı, doğru olanı göstermelidir.
     Hayattaki en büyük mutluluk bir çocuğu mutlu etmektir. Onlara sık sık zaman ayırın, olayları olduğu gibi ve gerçekçe söyleyin. Onlarla sohbet edin, haftada 2-3 gününüzü çocuğunuzun sevdiği yerlerde geçirin.Böylece iletişiminiz daha da güçlenecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler